Adviesbureau Vekemans - metselwerk innovatie ontwerp constructie bouwkunde


Maidstone 28 5026 SK Tilburg
0134687000 Klik om te bellen

Over Adviesbureau Vekemans - metselwerk innovatie ontwerp constructie bouwkunde

Adviesbureau Vekemans is gespecialiseerd in metselwerk in de breedste zin van het woord! Wij prefereren een integrale benadering en werken bij voorkeur onze adviezen op basis daarvan zo optimaal en praktisch mogelijk uit. Al vanaf 1987 zijn wij intensief met metselwerk bezig en door de jaren heen continu betrokken geweest bij advisering inzake metselwerkproducten en –projecten. Onze werkzaamheden zijn heel divers en door de jaren heen ook behoorlijk uitgebreid. Op deze website kunt u onder ‘werkzaamheden’ een globaal overzicht vinden, waarbij deze meteen gekoppeld zijn aan een aantal projecten en/of producten waar wij aan gewerkt hebben.

In het beginstadium van het bureau werd er voornamelijk gewerkt aan baksteen gerelateerde projecten en productontwikkelingen. Vele innovaties zijn door onze adviezen tot stand gekomen, zoals bijvoorbeeld het lijmsysteem van baksteen, Daas ClickBrick en het metselwerksysteem van Hurks prefabbeton. Door de jaren heen is het werkveld behoorlijk verbreed en nu wordt er gewerkt voor producenten van de meest uiteenlopende metselwerkproducten. Betonstenen, kalkzandsteen, metselmortels, verankeringen, lateien, geveldragers, isolatiematerialen, waterkeringen en nog veel meer.

Door de jaren heen zijn wij betrokken geweest bij de ontwikkeling en technische ondersteuning van de toepassing van vele metselwerk gerelateerde producten. Het betrof dan zowel bestaande als ook innovatieve producten of bouwsystemen. De advisering was vaak heel breed en kon gaan om de vormgeving van het product in relatie tot de toepassing, maar ook het compleet certificeren van systemen. Over het algemeen zijn de producenten van deze producten onze opdrachtgevers, maar ook brancheverenigingen, certificerende instellingen, (gespecialiseerde) aannemers .

In het geval van projecten hebben inmiddels ook vele projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen, architecten, constructeurs en (gespecialiseerde) aannemers de weg gevonden naar ons bureau. Wij adviseren dan vaak al vanaf het ontwerpstadium de opdrachtgever of architect van een project en in veel gevallen verzorgen wij een stuk ondersteuning van de uitvoering van het metselwerk.

Als er gezegd wordt dat iets niet kan dan wordt het voor ons pas echt leuk en uitdagend, want wij zijn er van overtuigd dat alles mogelijk is. Het zal soms niet gemakkelijk zijn, maar er zijn altijd oplossingen. Door onze brede en jarenlange ervaring in bouw bezitten wij veel kennis, die wij graag inzetten voor de diverse projecten en producten waar wij aan werken.

Het bureau heeft ook een brede bouwkundige basis, waarbij er door de jaren heen ook vele reguliere bouwkundige projecten zijn uitgevoerd. Deze brede kennis van het bouwproces wordt nog steeds ingezet bij projecten en is ook een groot voordeel bij de specifieke adviseren op het gebied van metselwerk. Mede hierdoor zijn wij in staat om deugdelijke, integrale oplossingen voor metselwerk te bedenken, uit te werken en toe te (laten) passen.

Foto's

Adviesbureau Vekemans - metselwerk innovatie ontwerp constructie bouwkunde in het kort

Diensten

Aanvragen van vergunningen
Bouwadvies
Bouwbegeleiding
Bouwtechnisch onderzoek
Bouwtechnisch ontwerp
Bouwtechnische keuringen
Brandveiligheidsadvisering
Maken van begrotingen
Maken van bouwkundige tekeningen
Maken van technischebeschrijvingen
Taxaties

Werkterrein

Bestaande bouw
Nieuwbouw
Utiliteitsbouw
Woningbouw

Onze locatie

Adviesbureau Vekemans - metselwerk innovatie ontwerp constructie bouwkunde


Maidstone 28 5026 SK Tilburg
0134687000 Klik om te bellen