Alles over een schoongrond verklaring

Wat is een schoongrond verklaring en wanneer heb ik een schoongrond verklaring nodig?

Hierbij een helder uitgelegd artikel over een schoongrond verklaring. Stel u woont in Amsterdam en u moet als particulier over gaan tot funderingsherstel, waar moet u rekening mee houden.

Voordat U met het funderingsherstel oftewel het herstellen of vernieuwen van de fundering kunt beginnen is 1 van de voorwaarden van de gemeente Amsterdam dat de grond die zich onder Uw huis of souteriain bevindt wordt onderzocht op vervuiling. Veel grond in Amsterdam is ernstig vervuild met o.a. zware metalen zoals lood, zink, cadmium etc. en mag om die reden niet in een gewone bouwpuin container gestort worden. Veel vervuilde grond wordt door een transportbedrijf met een vrachtwagen opgehaald en naar de verbrandingsoven gebracht. Alleen gecertificeerde sloopbedrijven mogen deze grond ontgraven en laten verwijderen.

Een gecertificeerd bedrijf neemt grondmonsters en watermonsters Als blijkt naonderzoek dat de grond ernstig vervuild is dan is dit een stuk duurder voor u als particulierom deze grond af te voeren dan als de grond niet ernstig vervuild is. Al snel wordt er veel grond weggegraven bij funderingsherstel of kelderbouw/ onderkelderen van uw huis in Amsterdam. Als de grond ernstig vervuild is kost het al snel tussen de 80 en 100 euro per kuub om dit te laten afvoeren per vrachtwagen naar de vuilverbrandingsoven.
Het is daarom zinvol om te weten of de grond erg vervuild is of niet want kan kan U veel geld schelen. Veel aannemers brengen u vaak niet vooraf op de hoogte omdat ze u hierdoor een schijnbaar lage offerte aan kunnen bieden om zo het werk binnen te halen. Laat u daarom vooraf goed adviseren door een professionele bouwadvieseur zodat u vooraf weet waar u aan toe bent. Een goed bouwadvies bespaart niet alleen geld maar vooral tijd en onnodige frustraties.

Op February 15, 2012