Artikel afbeelding

Bestaand vastgoed gasloos maken: hoe doe je dat?

STAPPENPLAN OM BESTAAND VASTGOED GASLOOS TE MAKEN

Het IPCC-rapport is duidelijk: onmiddellijke versnelling is nodig om de opwarming van de aarde beperkt te houden tot 1,5 graad. Een van de belangrijkste conclusies: we moeten vol inzetten op gedragsverandering! Het is mogelijk om de CO2-uitstoot sterk te verminderen, als we massaal duurzamere keuzes gaan maken.

De energietransitie is van levensbelang. In het klimaatakkoord staat een glashelder doel: de opwarming van de aarde niet verder laten oplopen dan 1,5ºC. Dat lukt alleen als we de CO2-uitstoot drastisch verminderen. In 2030 moet die gehalveerd zijn ten opzichte van 1990. En in 2050 moet de uitstoot van broeikasgassen met 95% gedaald zijn.
Het is relatief eenvoudig om nieuwbouw gasloos op te leveren. In 2050 hebben we maximaal 30% van het bestaande vastgoed vervangen. We halen de doelstellingen van het klimaatakkoord dus alleen als we ook bestaand vastgoed van het gas halen.
Een flinke uitdaging… Maar ons stappenplan helpt om de juiste oplossing te kiezen: in tijd, faciliteit en budget.

Van het gas af ...

Het aardgasvrij maken van bestaande gebouwen is een van de maatregelen die in het klimaatakkoord staan. Het aardgasvrij maken van gebouwen heeft veel voordelen:

  • Minder CO2-uitstoot.
  • Lagere energiekosten.
  • Meer comfort.
  • Beter energielabel (hogere waarde).

Het stappenplan helpt om de juiste oplossing te kiezen: in tijd, faciliteit en budget.
Op naar duurzamere keuzes en veel inspiratie toegewenst!

Meer informatie via HEVO: https://www.hevo.nl/actueel/whitepapers/whitepaper-stappenplan-om-bestaand-vastgoed-gasloos-te-maken 

Op August 22, 2023