sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
 • Tormentil 70
  7577 CR Oldenzaal
 • 0683544259

Vels Bouwadvies & Ondersteuning

Vels Bouwadvies & Ondersteuning is een professional met meer dan 40 jaar bouw-praktijkervaring als het gaat om het ontwikkelen, begeleiden en onderhouden c.q. het adviseren bij (ver)bouwplannen. Onze opdrachtgevers laten zich op hoofdlijnen onderscheiden in particulieren, non profit organisaties en ondernemingen van buiten de bouwsector, die geen beschikking hebben over een bouwkundige en/of facilitaire afdeling, en organisaties die wel beschikken over een bouwkundige / facilitaire afdeling, waar om zeer uiteenlopende redenen een behoefte bestaat aan de tijdelijke inzet van extra capaciteit.  

De brede ervaring waarover kan worden beschikt, bied u als opdrachtgevers een aanzienlijk aantal voordelen. Voordelen die de kwaliteit verhoogt en de projectrisico's beter beheersbaar houdt. Door onze ondersteuning zult u bij de marktpartijen als een meer professioneel opdrachtgever worden ervaren. 

De bouwsector kent geen 100% kant en klaar producten, die je zoals bij andere gebruiksproducten kent. Elk bouwproject is uniek. Elk bouwproduct kent een individuele behoefte, gebruik & smaak component. Met andere woorden; elk gebouw is maatwerk! Dit heeft tot gevolg dat je gedwongen bent om met partijen, waarvan je misschien wel gehoord hebt, maar waar je nog niet eerder zelf ervaring mee hebt opgedaan, verplichtingen aan te gaan en in de loop der tijd, vaak achteraf, zal blijken of het wel de juiste partijen zijn geweest. Als professional zullen wij eerst uw wensen en verlangens inventariseren en deze samen met u als opdrachtgever vertalen naar externe partijen waarvan we de overtuiging hebben dat ze bij uw wensenpakket passen.

In deze tijd waar "duurzaamheid" een sleutelbegrip is, wordt vaak voorbij gegaan aan de werkelijke veel strekkende inhoud van dit begrip. Er zijn vele disciplines in het bouwproces die daarbij hun eigen (commerciele) belang op de voorgrond zullen willen stellen. Belangen die mogelijk niet in overeenstemming zijn met uw primaire belang. Als professional kunnen wij met onze kennis ervoor zorgen dat uw primaire belang wordt veiliggesteld.

Tijdens de ontwerpfase, waarbij volledigheid van uw bouwplan zal worden nagestreefd, zullen wij zorg dragen voor de uitvoering van het bouwkostenmanagement. Op deze wijze zal uw bouwplan in overeenstemming worden gehouden met het door u gestelde budget.

Zodra uw bouwplan inhoudelijk voldoet aan uw eisen en verlangens kan worden overgegaan naar de bouwvoorbereiding, Een fase waarin bezien moet gaan worden hoe uw bouwplan naar de markt zal worden gebracht. Daarbij kunnen er voor u verschillende belangen en afwegingen een rol spelen. Omdat Vels Bouwadvies Ondersteuning kennis heeft van de "bouwmarkt", biedt dit voor u een aantal voordelen. Het zal u immers gaan om de juiste prijs- kwaliteitsverhouding te bereiken. 

Tijdens de uitvoering van uw bouwproject kunnen wij het bouwtoezicht en de directievoering voor u verzorgen. Deze werkzaamheden zijn gericht op het bewaken van de kwaliteit, het managen van het bouwproces en het uitvoeren van de financiele projectbewaking. Met deze vak/procestechnische projectbewaking kan Vels Bouwadvies & Ondersteuning u ontzorgen van zaken die niet tot uw primaire kennisgebied behoren en waarvan ook kan worden gesteld dat uitvoeringspartijen zo hun eigen spelregels menen te mogen hebben! 

Ongetwijfeld zult als opdrachtgever bij het verkennen van "de bouwmarkt" door vele bedrijven, zoals aannemers en installateurs worden aangesproken met: "dat kunnen wij ook wel voor u verzorgen"! Bij deze commerciele bedrijven prevaleert veelal het financiele eigen belang boven uw belang. Bij Vels Bouwadvies & Ondersteuning is er maar een belang en dat is uw belang. Onafhankelijkheid is voor ons de basis voor het tot stand brengen van vertrouwen dat wij met onze opdrachtgevers wensen op te bouwen en ook blijvend willen onderhouden. Financiele inkomstenregelingen met welke advies en/of uitvoeringspartij is voor ons uit den boze.

 Vels Bouwadvies & Ondersteuning in het kort

Diensten

 • Bemiddeling
 • Bouwadvies
 • Bouwbegeleiding
 • Bouwtechnisch onderzoek
 • Bouwtechnische keuringen
 • Maken van technischebeschrijvingen

Werkterrein

 • Bestaande bouw
 • Nieuwbouw
 • Utiliteitsbouw
 • Woningbouw