Terug

Balkon van Bankirai-planken

Rob Vogelsang

Ik heb een vraag over ons balkon. Dat bestaat uit twee stalen balken, die parallel aan het huis lopen, ca. 2,6 meter uit elkaar. Daartussen zijn vurenhouten (wel geïmpregneerde) balken gemonteerd en dwars daar overheen de bankirai planken, met roestvrij stalen schroeven. Eigenlijk een standaardsituatie.

Die constructie zit er nu 13 jaar en bij inspectie blijkt dat de meeste van die vurenhouten balken door houtrot zijn aangetast, op de delen waarop de bankirai planken zijn gemonteerd (vooral rondom de schroefgaten). Was dat te voorkomen geweest? Als ik de balken ga vernieuwen, hoe kan ik dat dan zo doen, dat niet opnieuw houtrot optreedt? En wat de bankirai planken betreft: die zijn nog wel goed te hergebruiken, maar is het raadzaam ze op te schuren en de slechte plekken te verwijderen? En nu zijn ze onbehandeld; is het beter ze wel te gaan behandelen en waarmee kan ik dat het beste doen?


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Wellicht is het een optie om ook bankirai balken te monteren.....


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Vorige week gezien eenzelfde constructie nog in prima staat aangebracht in 1993, maar dan met op de bovenzijde van de balken, onder de bankirai delen, een waterkerende folie.