Terug

Vervanging van een soort van houten vluchtdeur?

Marah

In het huis dat wij eventueel willen gaan kopen zit in de hoofdslaapkamer een houten vluchtdeur. Deze moet vervangen worden, daar er veel houtrot in zit en echt aan het einde van zijn latijn zit. Het is een huis gebouwd omstreekt 1900. De deur zit in een kleine houten uitbouw, een soort minidakkapel, die ook vervangen dient te worden.

 

Weet iemand hoe zoiets echt genoemdt wordt? De naam vluchtdeur heb ik er zelf aan gegeven, aangezien het een deur naar buiten is en je daarna op het dak van de badkamer beneden staat.

 

Hoeveel zou het kosten om zoiets te laten vervangen? De deur heeft niet de grote van een normale deur, denk niet eens de helft. Echt een kruipdeur. De deur is van hout en er zit een klein raampje in en een metalen schuifslotje.

 

WIe kan mij verder helpen? De kosten hiervoor nemen we natuurlijk wel mee in de onderhandeling mochten we wel tot koop overgaan.


1 Antwoord

Antwoord van Woningkeur Amersfoort

Hallo Marah,

Als ik uitsluitend op de beschrijving af ga roep ik 1000 tot 2000 euro, een paar goede foto's maakt het al wat makkelijker en het beste is een bezoek op lokatie. Als er nog onderhandeld moet worden zou ik je toch adviseren eerst een bouwkundig rapport te laten maken zodat je goed overzicht hebt. In een woning van 100 jaar oud kan je van alles tegen komen, met de ervaring van een bouwkundige kunnen grote tegenvallers voorkomen worden.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd,

Met vriendelijke groet,

Woningkeur Amersfoort

Marc Defares

06 5343 9089